Exercitiu de relaxare

Auzim adesea  că ni se spune , atunci când nu putem adormi , să începem să numarăm. Să numărăm pomi, oi sau altceva…

Eu vă propun să priviți acest ocean de nori, nu când vreți să dormiți, ci atunci când sunteți  încordați, obosiți, la birou, sau acasă, atunci când vă doriți puțină relaxare, puțină destindere și ea se lasă așteptată.

Acordați-vă un minut de pauza, de liniște și cufundați-vă privirea în acest albastru de cer . Observați cu atenție această mare de norișori albi care la linia ” orizontului” se unește cu o altă mare limpede și mai albastră. Începeți să numărați norișorii albi, din partea de jos a imaginii, unul câte unul, din partea stângă către partea dreaptă,  la margine vă îndreptați iar către stânga, și tot așa într-o spirală – ca și cea a vieții – până ce privirea pătrunde mai mult spre adâncul imaginii, spre adâncul și imensitatea oceanului de nori în care suntem acum cu totul cufundați , și departe de țărm. Ați ajuns acum la linia orizontului, de un albastru intens… Aici norii se termină, iar privirea, dar și gândul, libere acum, plutesc pe deasupra valului imens și blând  bucurându-se de albastrul intens… care te împresoară… care te lasă să te ascunzi…să te pierzi…să te regăsești…, să te odihnești !

Respirați adânc !…  Ce frumos…!    Respirați !…Ce înalt…!

E bine acum …!  E ok…!  Cred că ne putem întoarce…

 

( Acest exercițiu vă poate aduce multă bucurie, însă , el are o cheie, pe care unele persoane nu vor dori să o folosească. Stiți de ce?  Cheia deschide un cufăr străvechi , iar în cufăr se află  Răbdarea ! Ați ghicit, nu-i așa!? Cine mai are azi nevoie de răbdare? Și totuși, v-aș sfătui să vâsliți ușor, ușor , ca să ajungeți cu bine spre locul acela liber, proaspăt și deosebit de… albastru… din imaginea propusă. ) ( De folosit și pe iphone și tabletă)